Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
İlkler Diyarı “Mezopotamya” Dünyaya Tanıtılıyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nda bölge turizminin geliştirilmesi amacıyla yola çıkan GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi, 9 ili tek bir isimle markalaştırmayı hedefliyor.

GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi bütüncül bir yaklaşımla 9 GAP ilini (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak) kapsayan bölgeyi tek bir isimle markalaştırıp, önemli bir sürdürülebilir turizm destinasyonu yapmayı amacıyla faaliyet gösteriyor. Proje kapsamında hazırlanan eylem planıyla çalışmalarına başlayan ekip, bir turizm destinasyon markası olarak MEZOPOTAMYA/MESOPOTAMIA markasını oluşturdu. Marka, tüm bölgeyi kapsaması, geçmişinin zenginliği, bölgenin tüm tarih, kültür, doğa, inanç, dil, folklor, gastronomi, ögelerini sahiplenmesi ve en önemlisi de ulusal ve uluslararası bilinirliliği nedeniyle bölgeyi tanımlamak için tercih edildi.

Ziyaretçilere Özel Rotalar

Markayla birlikte logosu ve mottoları Türkçe ve İngilizce olarak oluşturulup marka kimliği ve konumlandırmasının yanı sıra markanın lansmanı ve tanıtımı için iletişim strateji belgesi hazırlandı. Marka, tarım devriminin, dolayısıyla yerleşik hayatın, yani uygarlığın ortaya çıktığı yer vurgusu yaparak turistleri dünyanın ilklerine, enlerine ve teklerine çağırıyor. Bölgede bulunan turizm cazibe merkezleri, konaklama imkânları, yeme-içme mekanları, turiste yönelik deneyim sunan faaliyetler, şehir bilgi sistemleri sahaya çıkılarak mobil cihazlarla yerinde toplanarak web sayfasına aktarıldı. Bu faaliyetlerin tanıtımı için basılı ve dijital tanıtım materyalleri hazırlanarak, turistlere yönelik kent içi, il ve tematik bölge rotaları oluşturuldu. Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin gibi illerin tek başlarına 4 güne kadar turisti ilde tutabilecek özgün rotalara sahip olduğu görülen çalışmada bölge tematik rotalarında hikayeleştirme yaklaşımı tercih edildi. Bu kapsamda, Büyük Mezopotamya Turu, Buğdayın İzinde: Uygarlığın Köklerine Yolculuk, Dev Taşların Gizemi, Mozaik Yolu, Yaban Fırat, Artuklu Biliminin ve Sanatının İzinde gibi rotalar oluşturuldu. Turistlerin gitmek istedikleri yerlere ve geçirmek istedikleri gün sayılarına göre çeşitli rota algoritmaları oluşturularak web sitesiyle hizmete sunuldu.

Turizm Merkezi Hedefi

Marka, ulusal düzeyde organize edilen turizm etkinlik, toplantı ve fuarlarına katılım göstererek markanın turizm camiasına tanıtılması için çeşitli basılı, dijital ve görsel çalışmalar yürütüyor. Şu an markanın www.mezopotamya.travel adresinde Türkçe ve İngilizce dillerinde yayında olan bir web sitesi de mevcut. Almanca ve Japonca yayının bu yıl başlaması bekleniyor. Bölgenin turizm sektöründeki tüm paydaşları Mezopotamya markası çatısında birleşerek, bölgenin önümüzdeki yıllarda giderek artacak daha fazla ve çeşitli turizm talebi için destinasyon merkezi haline gelmesini amaçlıyor.

Fotoğraflar

 




Haber Tarihi : 16 Ocak 2017 - Okunma Sayısı : 3032